Logo Contrafort Arquitectura

Logo Contrafort Arquitectura

971 551 859      info@contrafort.cat
616 170 749      Sebastià Berga Fuster
625 254 956     Joana Gelabert Galmés

Neufert

Com sempre hem dit la bioconstrucció és una alternativa a la construcció que s’ha duit a terme durant els anys de boom immobiliari, és una proposta integradora que pretén construir edificis sans per als seus moradors, energèticament eficients i respectuosos amb el medi ambient.

Per nosaltres es tracta també de construir amb seny, i el que demostra que és així, i no és una simple moda o un tipus de construcció destinat a una gent en concret és que el llibre “Arte de proyectar en arquitectura” escrit l’any 1936 per Ernst Neufert, llibre de referència dins el món de l’arquitectura, que ha estat traduït a 18 idiomes i del qual s’han publicat 16 edicions, ja parla de bioconstrucció.

Aquest llibre, conegut popularment com a Neufert, dins el capítol “Hombre y hábitat” ja parla de la importància de la situació de la vivenda dins el paisatge, de la seva forma i la seva orientació. També explica que la funció d’una vivenda és protegir les persones davant el rigor climàtic i oferir-los un entorn que proporcioni benestar i que faciliti el desenvolupament de les seves activitats i que, per tot això, és necessari disposar d’un aire interior de qualitat, ric en oxigen, que es renovi sense crear corrents, amb una temperatura adequada i un grau d’humitat agradable.

Dins el capítol “Biología aplicada a la construcción” segueix parlant d’altres temes fonamentals en bioconstrucció. Un d’ells són les geopaties, en concret, parla de les línies Hartmann i de les corrents d’aigua, i de com és de perjudicial per a la salut estar situat damunt zones patògenes. Seguidament comenta els beneficis d’utilitzar certs materials en construcció, com puguin ser el fang, la calç, la fusta i el suro natural, tots ells imprescindibles en bioconstrucció. Finalment, explica també que les zones d’estar de la vivenda han d’estar el més allunyades possible de les instal·lacions elèctriques, ja que generen camps elèctrics i camps magnètics nocius per a la salut.

Amb això el que volem dir és que la bioconstrucció no s’ha inventat fa dos dies i que llibres com aquest ens demostren que una altra manera de construir és possible.