Per tal de tenir unes condicions de confort en la nostra vivenda necessitam, generalment, realitzar un consum energètic que es tradueix en consum econòmic. El consum energètic d’una vivenda depèn de la demanda energètica, del rendiment dels equips (climatització, ACS,..) i de la gestió que facem els equips i de la casa en general.
Per reduir la demanda: Millorar l’envolvent de l’edifici, tant l’aïllament dels murs, terres i sostres com l’hermeticitat i l’aïllament de fusteries i vidres.
Per millorar el rendiment: utilitzar aparells més eficients, i amb un correcte manteniment.
Per millorar la gestió: El paper de l’usuari a nivell d’una vivenda unifamiliar és molt important. Aquest s’ha d’encarregar, per exemple, d’evitar un excés d’entrada de radiació a l’estiu (posant les persianes, toldos,..) i d’obrir a les nits per refrigerar la casa. També ha gestionar correctament els sistemes de climatizació: no és lògic que a l’hivern volguem anar en màniga curta i a l’estiu haguem d’estar dins una gelera. En el nostre clima les condicions de confort s’estableixen per a unes temperatures de entre 18 i 21 ºC a l’hivern i de entre 24 i 26ºC a l’estiu, amb unes humitats relatives de entre 50 i 70%. Augmentar la temperatura de confort dels nostres termostats a l’estiu i disminuir-la a l’hivern ens suposarà un estalvi econòmic: cada grau de temperatura de més a l’estiu i de menys a l’hivern suposarà un 8% menys de consum dels nostres aparells de climatització.